职称英语
当前位置:考试资料网>>内容正文

2016年职称英语综合类B级补全短文习题(19)

时间: 2016-03-02

阅读理解(共15题,每题3分,共45分)
  考查应试者对文章主旨和细节信息的理解能力。本部分为3篇文章,每篇300-450词,每篇文章后有5道题。要求应试者根据文章的内容,从每题所给的4个选项中选择1个最佳答案。
应对策略:
  首先要重点掌握教材上的阅读理解的重点文章的背诵,来抓住出自教材上的分数,这是顺利通过考试很关键的一步。
  同时充分利用老师在课上讲的解题技巧,如大标题做题法、红花绿叶原则、顺序出题原则、关键词回归定位法通过做模拟试题来进行解题技巧的演练和应用。
  在做题时要注意:搞清主旨题、细节题、推理题、逻辑关系题、观点态度题。注意标题、首尾段、首尾句、逻辑关系处、细节处等出题点;在阅读时见到日期、数量等要先做好标记,这样有重点有理有节的解题,才有可能取得满意的成绩。

短文后有5道题,每题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案。

Mobile Phones

        Mobile phones should carry a label if they proved1 to be a dangerous source of radiation, according to Robert Bell, a scientist. And no more mobile phone transmitter towers should be build until the long-term health effects of the electromagnetic radiation they emit is scientifically evaluated, he said. “Nobody’s going to drop dead overnight2 but we should be asking for more scientific information, ”Robert Bell said at a conference on the health effects of low-level radiation. _____ (1) _____
        A report widely circulated among the public says that up to now scientists do not really know enough to guarantee there are no ill effects on humans from electromagnetic radiation. According to Robert Bell, there are 3. 3 million mobile phones in Australia alone and they are increasing by3 2, 000 a day.
        _____ (2) _____
        As well, there are 2, 000 transmitter towers around Australia, many in high density residential areas5. _____ (3) _____The electromagnetic radiation emitted from these towers may have already produced some harmful effects on the health of the residents nearby.
        Robert Bell suggests that until more research is completed the Government should ban construction of phone towers from within a 500 metre radius of school grounds, child care centres, hospitals, sports playing fields and residential areas with a high percentage of children.
        _____ (4) _____ He adds that there is also evidence that if cancer sufferers are subjected to electromagnetic waves the growth rate of the disease accelerates.
        _____ (5) _____ According to Robert Bell, it is reasonable for the major telephone companies to fund it. Besides, he also urges the Government to set up a wide ranging inquiry into possible health effects.
词汇:
mobile adj. 移动的
circulate  v.流传
electromagnetic  adj. 电磁的
density  n. 密度
transmitter tower 发射塔
disregard  v. 不顾
shield n. 隔离屏
accelerate v. 加速,加快
注释:
1. 动词prove用的是过去式形式proved,这是一种虚拟语气表示假设的用法。
2. Nobody’s going to drop dead overnight … : “没有人会在一个晚上倒地死去……” overnight 是副词,意为“一夜间;一下子;整夜”。如:
This stadium was not built overnight . 这个体育场不是一下子建起来的。
On his way to Europe, John stayed with his parents in Chicago overnight.
3. 介词by表示“以……(的速度增加)”。
4. 介词by表示“到……前”。如:职称英语
By Thursday morning you should complete writing the experiment report.
the year 2000 : 公元2000年。
5. many in high density residential areas :是独立分词短语。注意它省略了being, 即 many (being) in high density residential areas. 此外,many 指的是 many transmitter towers.
6. at a rate more than three times that of adults 可以理解为 at a rate (that is ) more than three times that of adults, 意为“以比成人多两倍的比率……”短语中的that 指代rate。倍数的表达法是:“数字 + times + 名词/that”。如:
His salary is three times that of mine.
The sales volume of refrigerators in 2000 was two times that in 1999.
练习:
A. He says there is emerging evidence that children absorb low-level radiation at a rate more than three times that of adults6.
B. By the year 20004 it is estimated that Australia will have 8 million mobile phones: nearly one for every two people
C. “If mobile phones are found to be dangerous, they should carry a warning label until proper shields can be devised,” he said.
D. Then who finances the research?
E. For example, Telstra, Optus and Vodaphone build their towers where it is geographically suitable to them and disregard the need of the community.
F. The conclusion is that mobile phones brings more harm than benefit.

答案与题解:
1. C “空1”应该填入与low-level radiation 有关的内容,例如 low-level radiation 究竟有害还是无害。所以,C是合适的选项。此外,直接阴郁也佐证了选择的合理性。
2. B “空2”前面一句介绍了澳大利亚拥有手机的现状。选项B的内容是对到2000年年底之前手机发展前景的预测,内容连贯,是正确答案。
3. E 这一段的第一句说的是,许多微波发射塔建在人口稠密的居民区。选项E的内容涉及微波发射塔的地点选择只考虑到地理位置,而不顾及公众的需求。选项E扩展了第一句表达的信息。此外,选项E中出现 tower 这个词,与第一句的 tower 相呼应,也佐证了选择的合理性。
4. A “空4”前面一句说的是Robert Bell建议政府应该禁止在学校操场、儿童日托中心、医院、运动场所以及儿童占比例较高的居住场所方圆500米范围内建发射塔。选项A说明要这样做的原因,因而是答案。
5. D “空5”后面一句说的是 major telephone companies 出钱资助研究项目的问题,提示了D是正确答案。


免责声明:因考试政策、内容不断变化与调整,本站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!本站对如上内容的真实性、完整性不作任何保证或承诺!转载目的在于传递更多信息,并不代表本网赞同其观点和对其真实性负责。同时,本站无意侵犯他人权利,如涉及作品内容、版权和其它问题,请在30日内与本站联系,我们将在第一时间删除内容!邮箱:kefu@ppkao.com

相关问答
中石油职称英语考试成绩查询网址?
  中石油职称英语考试成绩查询网址?  答:中石油考试中心,http://www.cnpctest.com/
中石油职称英语成绩有效期多久啊?
  中石油职称英语成绩有效期多久啊?  答:中石油职称英语考试成绩及格的话,有效期为5年。中石油英语.....
2014中石油职称英语考试复习资料可以用2013年的吗?
  2014中石油职称英语考试复习资料可以用2013年的吗?  答:一般材料和大纲三年一变,在最新的2014年资.....
中石油职称英语复习范围是什么?
  中石油职称英语复习范围是什么?  答:60课全部!
中石油职称英语考试日常用语900句考试如何报名?
  中石油职称英语考试日常用语900句考试如何报名?考试内容及题型有哪些?  问:听说海外操作施工人员.....
中石油模拟托福考试成绩有疑问可以复查吗?
  中石油托福考试成绩有疑问可以复查吗?  问:我觉得我参加模拟托福考得不错,为什么分数不如我想象的.....
中石油模拟托福考试成绩什么时候可以查询?
  中石油模拟托福考试成绩什么时候可以查询?  答:每次考试结束后,最迟10个工作日以内,考生本人和各.....
中石油模拟托福考试成绩的有效期多久?
  中石油模拟托福考试成绩的有效期多久?  答:有效期三年。