职称英语
当前位置:考试资料网>>内容正文

2016年职称英语综合类B级补全短文习题(21)

时间: 2016-03-02

阅读理解(共15题,每题3分,共45分)
  考查应试者对文章主旨和细节信息的理解能力。本部分为3篇文章,每篇300-450词,每篇文章后有5道题。要求应试者根据文章的内容,从每题所给的4个选项中选择1个最佳答案。
应对策略:
  首先要重点掌握教材上的阅读理解的重点文章的背诵,来抓住出自教材上的分数,这是顺利通过考试很关键的一步。
  同时充分利用老师在课上讲的解题技巧,如大标题做题法、红花绿叶原则、顺序出题原则、关键词回归定位法通过做模拟试题来进行解题技巧的演练和应用。
  在做题时要注意:搞清主旨题、细节题、推理题、逻辑关系题、观点态度题。注意标题、首尾段、首尾句、逻辑关系处、细节处等出题点;在阅读时见到日期、数量等要先做好标记,这样有重点有理有节的解题,才有可能取得满意的成绩。

短文后有5道题,每题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案。

The Value of Motherhood

  In shopping malls,the assistants try to push you into buying“ a gift to thank her for her unselfish love”.When you log onto1 a website,a small pop-up2 invites you to book a bouquet for her.Commercial warmth and gratitude are the atmosphere being spread around for this special Sunday in May.
  ______(1)______ The popularity of Mother’s Day around the world suggests that Jarvis got all she wanted.In fact,she got more-enough to make her horrified.
  ______(2)______ They buy,among other things,132 million cards.Mother’s Day is the No 1 holiday for flower purchases.Then there are the various commodities,ranging from jewelry and clothes to cosmetics and washing powder,that take advantage of the promotion opportunities.Because of this,Jarvis spent the last 40 years of her life trying to stop Mother’s Day.One protest against the commercialization of Mother’s Day even got her arrested-for disturbing the peace,interestingly.
  ______(3)______ As Ralph Fevre,a reporter at the UK newspaper The Guardian,observe,traditionally “motherhood is something that we do because we think it’s right.”But in the logic of commercialism,people need something in exchange for their time and energy.A career serves this purpose better.
  ______(4)______ So they work hard and play hard.Becoming a mother,however,inevitably handicaps career anticipation.
  ______(5)______ According to The Guardian,there are twice as many child-free young women as there were a generation ago.Or,they put off the responsibility of parenting until later in their lives.
  So,Fevre writes that the meaning of celebrating Mother’s Day needs to be updated:“It is to persuade people that parenting is a good idea and to honor people for their attempt to be good people.”
  词汇:
  motherhood n.母性
  website n.网站
  bouquet n.花束
  注释:
  1. log onto登录到。log onto a website登录到一个网站。
  2. pop-up弹出式菜单。a small pop-up invites you to book a bouquet for her.一张小的弹出式菜单要你为她订一束花。
  练习:
  A. The American version of Mother’s Day was thought up as early as 1905,by Anna Jarvis,as a way of recognizing the real value of motherhood.
  B. But what’s more,commercialism changes young people’s attitude towards motherhood.
  C. Obviously,the best girl will be a phone call or a visit.
  D. According to a research by the US card company Hallmark,96 percent of American consumers celebrate the holiday.
  E. As a result,motherhood has suffered a huge drop in status since the 1950s.
  F. In addition,women are being encouraged to pursue any career they desire.

  答案与题解:
  1. A 第一段主要讲笼罩着母亲节的商业气氛,如店员让你买一件礼物送给你的母亲,表示你感谢她无私的爱等。从语气上可以看出,作者对用商业手段表达母爱是反对的。第二段的第二个句子中有Anna Jarvis这个人的名字。最后一个句子是这么说的:Infact, she got more-enough to make her horrified.事实上,她得到的还要多,多得使她感到可怕。从内容的衔接来看,Anna Jarvis在前面很可能出现过。在所有的选项中只有A出现了这个名字,因此A是对的。
  2. D 第三段的第二个句子中出现cards(贺卡)这个词。从主题发展来看,前一句中应该出现过这个词,并且内容更概括。惟有D中出现过这个词并且论述概括,注意:主题句的陈述总是一般的。因此选D。
  3. B 第三段的主要内容是进一步讲述表现在母亲节中的商业主义以及人们抗议母亲节中的商业主义,包括Anna arvis个人所做的努力。从内容上看,第四段是讲由于商业主义的影响人们对母性,也即为母之道发生了变化。选项B是合适的,它是该段的主题句。
  4. F 第五段是对第四段主题的进一步发展,因此用F。
  5. E 第六段是人们对为母之道的态度的变化的总结,因此用E


免责声明:因考试政策、内容不断变化与调整,本站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!本站对如上内容的真实性、完整性不作任何保证或承诺!转载目的在于传递更多信息,并不代表本网赞同其观点和对其真实性负责。同时,本站无意侵犯他人权利,如涉及作品内容、版权和其它问题,请在30日内与本站联系,我们将在第一时间删除内容!邮箱:kefu@ppkao.com

相关问答
中石油职称英语考试成绩查询网址?
  中石油职称英语考试成绩查询网址?  答:中石油考试中心,http://www.cnpctest.com/
中石油职称英语成绩有效期多久啊?
  中石油职称英语成绩有效期多久啊?  答:中石油职称英语考试成绩及格的话,有效期为5年。中石油英语.....
2014中石油职称英语考试复习资料可以用2013年的吗?
  2014中石油职称英语考试复习资料可以用2013年的吗?  答:一般材料和大纲三年一变,在最新的2014年资.....
中石油职称英语复习范围是什么?
  中石油职称英语复习范围是什么?  答:60课全部!
中石油职称英语考试日常用语900句考试如何报名?
  中石油职称英语考试日常用语900句考试如何报名?考试内容及题型有哪些?  问:听说海外操作施工人员.....
中石油模拟托福考试成绩有疑问可以复查吗?
  中石油托福考试成绩有疑问可以复查吗?  问:我觉得我参加模拟托福考得不错,为什么分数不如我想象的.....
中石油模拟托福考试成绩什么时候可以查询?
  中石油模拟托福考试成绩什么时候可以查询?  答:每次考试结束后,最迟10个工作日以内,考生本人和各.....
中石油模拟托福考试成绩的有效期多久?
  中石油模拟托福考试成绩的有效期多久?  答:有效期三年。